Oligarhul rus Roman Abramovici a decis să vândă Chelsea FC, promițând că va dona veniturile nete unei fundații caritabile organizată de echipa sa, în beneficiul “tuturor victimelor războiului din Ucraina”.

Acest lucru include furnizarea de fonduri critice pentru nevoile urgente și imediate ale victimelor, precum și sprijinirea eforturilor pe termen lung de recuperare”, a transmis patronul Chelsea într-un comunicat.

Potrivit BBC, Abramovici, care a negat legăturile financiare strânse cu președintele rus Vladimir Putin sau Kremlinul, dar care ar intenționa să-și vândă din proprietățile din Marea Britanie pentru a evita posibile sancțiuni, spune că vânzarea clubului nu va fi accelerată.

Acesta a mai adăugat că nu va cere să fie rambursate împrumuturile de 1,5 miliarde de lire sterline pe care le-a făcut clubului. Abramovici a cumpărat clubul în 2003 pentru 140 milioane de lire sterline.

Liderul partidului laburist Sir Keir Starmer a cerut astăzi ca și Abramovici să fie sancționat, spunând că este o “persoană de interes pentru Ministerul de Interne din cauza legăturilor sale cu statul rus”.

Conform Eurosport, miliardarul elvețian Hansjorg Wyss a confirmat că el și încă alți trei potențiali cumpărători au fost invitați să liciteze pentru clubul de fotbal. “Ca toți ceilalți oligarhi ruși, [Abramovici] se află într-o stare de panică. Abramovici încearcă să-și vândă toate vilele din Anglia și vrea să scape de Chelsea rapid. Totuși, cere o sumă mult prea mare. Știți, Chelsea îi datorează 2 miliarde de lire sterline”, a declarat Wyss.

Surse: BBC, Eurosport

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday