Windows 365 transmite în întregime experiența Windows – aplicații, date și setări – pe dispozitive personale sau ale companiilor, dar securizează și stochează informații în cloud, nu pe dispozitiv. Noul serviciu creează o nouă categorie de calcul personal hibrid (Cloud PC), care folosește atât puterea cloud-ului, cât și capacitățile dispozitivului pe care rulează.

Concret, sistemul de operare rulează pe un alt dispozitiv, dar interfața de lucru este afișată pe computerul sau telefonul celui care folosește Windows 365. O tehnologie asemănătoare este folosită și de platformele de jocuri în cloud, care permit persoanelor cu computere mai slabe din punct de vedere tehnic să ruleze jocuri la calitate maximă.

Versiunea bazată pe cloud a fost creată ca răspuns la feedback-ul clienților care doreau ca angajații și studenții să aibă acces mai rapid și mai ușor la computer, indiferent de locația în care se aflau.

Microsoft speră că tehnologia Windows 365 va fi suficient de accesibilă pentru ca proprietarii de întreprinderi mici sau școlile să o poată utiliza fără un departament de IT. Compania precizează că utilizatorii vor putea opta pentru versiunea cloud a Windows 11, când aceasta va fi disponibilă.

Sursa foto și info: Microsoft.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday