Compania de tehnologie a amplasat un centru de date la 50 de metri sub apă în primăvara anului 2018, în cadrul Project Natick pentru a evalua performanțele și fiabilitatea sistemului în mediul acvatic. 

Doar opt din cele 855 de servere la bord s-au defectat. „Rata noastră de eșec în apă este o optime din ceea ce vedem pe uscat”, spune Ben Cutler, coordonatorul proiectului.

Echipa Microsoft speculează că fiabilitatea mai mare poate fi legată de faptul că răcirea sistemului s-a făcut cu azot care reduce coroziunea. La acest aspect se adaugă temperatura scăzută din apă care funcționează ca un sistem de auto-răcire și absența oamenilor din centrul de stocare a datelor care ar fi putut lovi sau deplasa accidental componentele.

Nava în care au fost amplasate serverele este alimentată cu energie regenerabilă.  Microsoft încearcă prin Proiectul Natick să obțină costuri mai mici pentru răcirea computerelor. 

Aceasta este al doilea proiect Microsoft de testare a unui centru subacvatic.  Primul proiect s-a desfășurat în California din august până în noiembrie 2016.

Sursă: BBC, CNN

Sursă foto: Microsoft

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday