Update ora 18:00 Potrivit noilor estimări ale autorităților, citate de BBC, 159 de persoane sunt date dispărute și patru au decedat. Președintele american Joe Biden a aprobat sprijinirea eforturilor de căutare de către echipele Agenției Federale pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență.

Încă este neclar ce a provocat prăbușirea construcției. Salvatorii caută supraviețuitori și cu ajutorul câinilor de luat urma și a camerelor sonore.

25 iunie. Update: “Vreau să vă dau un bilanț foarte încurajator, 102 persoane au fost localizate. Locațiile lor sunt cunoscute și sunt în siguranță. Este dublu față de ceea ce am putut raporta ultima dată”, a spus primarul din Miami-Dade, Danielle Levine-Cava. A precizat însă că cel puțin 99 de persoane sunt în continuare date dispărute. Printre aceștia se află și mai mulți cetățeni străini, potrivit autorităților din Paraguay care au confirmat că în clădire locuiau 6 cetățeni, din Columbia 6, Venezuela 6, Argentina 9 și Uruguay 3 cetățeni.

24 iunie. Update: Autoritățile anunță că cel puțin 10 persoane dintre cele 35 scoase de sub dărâmături au fost transportate la spital, iar alte 51 sunt date dispărute.

Primarul Surfside, Charles W. Burkett, a precizat că modul în care clădirea s-a prăbușit face dificilă localizarea supraviețuitorilor de către echipele de salvare.

”Este sfâșietor pentru că este posibil să nu reușim, oricât de mult vrem, să găsim oameni în viață”, a spus Burkett.

Peste 80 de echipe de pompieri și de salvatori au fost mobilizate în cadrul operațiunilor de salvare, după cum a informat Departamentul pentru Situații de Urgență din comitatul Miami-Dade.

Presa internațională scrie că o mulțime de persoane s-au adunat în preajma dărâmăturilor, păstrând o distanță de siguranță, pentru a asista sau a ajuta la misiunea de salvare. Martorii din blocurile vecine au transmis că ”întreaga construcție a început să tremure brusc. Când ne-am uitat pe fereastră, două treimi din aceasta erau la pământ. Inițial am crezut că a fost lovită de o furtună”.

Potrivit presei americane, clădirea a fost construită în anul 1981 și are peste o sută de apartamente.

Surse alternative: Reuters, BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday