Potrivit raportului Ministerului Sănătății mexican, până la jumătatea lunii februarie 2021 au fost înregistrate 294.287 de decese asociate cu Covid-19 (în raportul inițial cifra confirmată era de 182.301), iar după această dată au mai fost raportate 26.772 de decese.

Acest nou bilanț plasează Mexicul deasupra Braziliei, care a înregistrat 310.000 de decese, și sub SUA, care a înregistrat 549.000 de decese, în ciuda faptului că are o populație de 126 de milioane, mult mai mică decât celelalte două state.

Experții au avertizat de câteva luni că numărul real de morți din Mexic este probabil mult mai mare din cauza faptului că nu au fost făcute suficiente teste, iar lipsa paturilor de terapie intensivă în multe zone a dus la decesul unui număr mare de persoane acasă.

Președintele Andrés Manuel López Obrador, care a fost și el infectat cu coronavirus, s-a confruntat în repetate rânduri cu critici vehemente legate de modul în care a gestionat pandemia și de faptul că nu a luat în serios pericolul, fiind văzut adesea în public fără mască de protecție. Opoziția i-a reproșat, totodată, întârzierea demarării campaniei de vaccinare.

Până acum, în Mexic au fost administrate 6,1 milioane de doze de vaccin. SUA au anunțat recent că vor trimite patru milioane de doze de vaccin AstraZeneca în Mexic (2,5 milioane de doze) și Canada (1,5 milioane). Statele Unite nu au autorizat încă vaccinul AstraZeneca deși au în stoc acest ser, însă Mexicul și Canada l-au aprobat.

Surse: BBC, Gobierno de Mexico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday