UPDATE 4: Autoritățile anunță că bilanțul victimelor a ajuns la 85, scrie Reuters.

UPDATE 3: Ministerul Sănătății din Mexic anunță că bilanțul victimelor a ajuns la 85, informează Reuters.

UPDATE 2: Cel mai recent bilanț arată că numărul morților se ridică la 79, potrivit Reuters.

UPDATE: Bilanțul victimelor a crescut la 66 de morți și 76 de răniți, relatează Reuters.

Conducta de combustibil din Tlahuelilpan (statul Hidalgo), la nord de Mexico City a explodat în timp ce zeci de oameni își umpleau bidoanele, scrie Reuters. Imaginile difuzate de televiziune locale au arătat flăcări puternice în zonă. Explozia a fost una dintre cele mai grave din istoria recentă, notează presa internațională.

Guvernatorul Omar Fayad a declarat că, potrivit serviciilor de urgență, 21 de persoane au decedat și cel puțin alte 71 au fost rănite. Fayad a precizat că numărul victimelor ar putea crește în continuare, deoarece autoritățile au început să caute victime în zonele care inițial acesul a fost dificil.

,,Îndemn întreaga populație să nu fie complice în furtul de combustibil. Pe lângă că este ilegal, vă pune viața în pericol!”, a scris guvernatorul pe Twitter.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a lansat acțiuni majore împotriva furtului de combustibil. Guvernul a declarat că furtul a costat țara peste de 3 miliarde de dolari anul trecut.

Conducta spartă se află în apropierea rafinăriei Tula a firmei petrolifere de stat Petroleos Mexicanos (Pemex), care a spus că incidentul se datorează celor care comit ilegalități.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday