Avertizarea este valabilă de azi, ora 11:00 până mâine la ora 06:00 pentru cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură unde vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (15-20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Față de Codul Galben emis ieri, au fost scoase de pe listă Caraș Severin, Gorj și Mehedinți.

Totodată, ANM a emis o informare de precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului în sudul și sud-estul țării. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local în centru și nord-est. Izolat se va forma polei sau ghețuș, iar vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea și amplificând senzația de frig.

De asemenea, vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri și joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8-10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

Totodată, în Tulcea și Constanța, până miercuri la ora 16, vor avea loc intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55 – 65 km/h.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday