Meteorologii au emis, luni, o informare de vreme rea valabilă pentru toată țara și o atenționare de tip cod galben de ninsori pentru mai multe județe. Atenționarea intră în vigoare luni, la ora 22:00, și expiră joi, la ora 10:00.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de ninsori, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi și în vestul și nordul Olteniei şi sudul Banatului. Avertizarea intră în vigoare luni seara și expiră miercuri la ora 10.

Astfel în intervalul menționat, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, pe parcursul zilelor de 31 martie și 1 aprilie cu precădere în sudul țării, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzația de frig.

În timpul nopților și al dimineților se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade și se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi și în cea sudică.

Din noaptea de luni spre marți (30/31 martie) până în dimineața de miercuri (01 aprilie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și a celei submontane, centrul și sud-vestul țării, unde se va depune strat de zăpadă. În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare.

Vântul va prezenta local și temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60…70 km/h în zona montană înaltă și cu rafale de 50…60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 30 martie, ora 22 – 02 aprilie, ora 10;
Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului, brumă;
Zone afectate: conform textului;

          Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie cu precădere în sudul ţării, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig. În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică.

         Din noaptea de luni spre marţi (30/31 martie) până în dimineaţa de miercuri (01 aprilie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă. În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare.

         Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60…70 km/h în zona montană înaltă şi cu rafale de 50…60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 30 martie, ora 22:00 – 01 aprilie, ora 10:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă;
Zone afectate: conform hărții și textului

             În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent. În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65…75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi (30/31 martie).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday