Conform meteorologilor, în intervalul menționat, în jumătatea de sud a țării precipitațiile se vor extinde treptat.

Inițial, ninsoarea va fi moderată cantitativ, dar apoi va ninge pe arii mai extinse și însemnat cantitativ, în special în noaptea de duminică spre luni (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) când se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vor fi și intervale cu ploaie și lapoviță și se va forma polei.

Din dimineața zilei de luni (11 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40-50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1.700 m se vor depăși 60-70 km/h și va fi viscol.

Din a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată.

Pentru București, a fost emisă o informare specială:

În intervalul 10-11 ianuarie (ora 8), cerul va fi noros și vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderat cantitativ. Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8-15 cm. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări noaptea, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 35-45 km/h. Temperatura maximă va fi de 1-2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

De pe 11 ianuarie și până pe 13 ianuarie, înnorările vor persista și temporar vor mai fi precipitații. Pe parcursul zilei de luni(11 ianuarie) va ninge, apoi ninsorile se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și se va depune polei. Vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală în general de 35-45 km/h.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday