Astfel, pentru județele în care este în vigoare Codul Portocaliu, conform hărții, meteorologii anunță vijelii puternice, grindină și ploi abundente: vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80-90 de kilometri pe oră, frecvente descărcări electrice și grindină. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35-50 de litri pe metru pătrat, iar izolat 60-70 de litri.

Pentru județele în care este valabil Codul Galben, ANM a prognozat instabilitate atmosferică accentuată, care se manifestă prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-40 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, astăzi sunt în vigoare și două avertizări de caniculă, pentru județele din Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 21 de grade.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday