Facebook a anunțat la începutul lui februarie că a pierdut aproximativ un milion de utilizatori zilnici în ultimul trimestru al anului 2021, comparativ cu trimestrul precedent, marcând prima scădere a utilizatorilor în istoria rețelei de socializare. Ulterior, acțiunile Meta au scăzut cu 26,4% într-o singură zi, pe 3 februarie, iar capitalizarea de piață s-a redus cu 240 de miliarde de dolari.

De atunci, prețul acțiunilor a continuat să se prăbușească. Meta este acum a 11-a cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare de piață de 565,4 miliarde de dolari, arată un clasament Bloomberg. Anterior a fost pe locul șase, pe baza prețului record al acțiunilor Meta, din septembrie 2021.

Totodată, averea CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, a scăzut puternic. În prezent, Zuckerberg are o avere de 78,8 miliarde de dolari, în scădere cu peste 46 de miliarde faţă de începutul anului.

Cea mai valoroasă companie din lume este de Apple, cu o capitalizare de piață de 2,8 mii de miliarde de dolari, urmată de Microsoft, cu 2,2 mii de miliarde. Locul Meta în top 10 a fost luat de companie chineză Tencent.

Sursa: Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday