Meta, care deține rețeaua de socializare Facebook, a anunțat într-un comunicat de presă că de la începutul anului a identificat peste 400 de software rău-intenționate (malware) în Google Play şi App Store. Compania explică faptul că acestea erau deghizate sub forma unor aplicații de editare foto, VPN-uri, lanternă sau fitness.

Odată descărcate, ele cereau utilizatorilor informațiile de conectare la conturile de Facebook (email/număr de telefon/nume de utilizator și parolă). Dezvoltatorii acestor programe au lăsat inclusiv recenzii false în magazinele digitale pentru a păcăli persoanele să le descarce.

Meta a trimis mai multe avertizări persoanelor ale căror informaţii ar putea fi compromise fără ştirea lor. Compania le-a avertizat să fie mai atente la permisiunile cerute de aplicațiile pe care le instalează și le-a recomandat să folosească autentificarea în doi pași. Totuși, Meta nu a dezvăluit și de câte ori au fost instalate aceste soft-uri malware sau câți utilizatori ar fi putut fi afectați.

Sursa: The Hill

Sursa foto: Blog Meta

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday