Președintele Klaus Iohannis a declarat, la recepţia oferită la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale a României, că marile izbânzi ale națiunii sunt posibile dacă suntem uniți, nu dezbinați, dacă avem aspirații înalte, nu meschine. La recepție participă câteva sute de persoane, printre care și premierul Viorica Dăncilă. Liderii coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, nu sunt prezenți.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

Dragi români,

Este o extraordinară bucurie pe care sunt convins că o împărtășim, noi, toți români, care astăzi simțim și mai mult dragostea care ne leagă de țară. Vă mulțumesc tuturor care faceți ca România să există și să vibreze în fața lumii. Este important să îi amintim pe cei care au făcut posibilă România anului 2018. Este vorba de cei care au murit pe câmpul de luptă, în lagărele comuniste sau la revoluția din 1989.

Marea Unirea a fost o realizare a tuturor românilor, uniți în jurul unei năzuințe comune, pentru a cărei înfăptuire niciun sacrificiu nu a fost prea mare. Unirea nu ar fi fost posibilă fără jertfă românilor pe câmpul de luptă, a politicienilor și al Familiei Regale. În 1918 România s-a bazat pe susținerea puternică a partenerilor tradiționali, aceeași care ne sunt alături și astăzi.

Istoria vorbește de la sine. Marile izbânzi sunt posibile dacă suntem uniți, nu dezbinați, dacă avem ținte înalte, nu meschine, dacă ținem aproape națiunile prietene civilizate, nu dacă ne izolăm de ele.

Centenarul nu se rezumă doar la rememorarea trecutului, este și despre trecut și viitor.

În pofida unor circumstanțe dramatice, am reușit să transpunem în realitate o mare parte din obiectivele predecesorilor noștri.

Știre în curs de actualizare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday