Numit “hyperscreen”, noul tablou are o lungime de aproximativ 141 de centimetri. Ecranul inteligent poate fi mult mai flexibil decât soluțiile existente, susține compania. Practic, sistemul este realizat din trei ecrane, dar Mercedes spune că au reușit să fie construite astfel încât să se prezinte ca fiind perfect îmbinate.

De exemplu, este dotat cu un sistem prin care pasagerul poate viziona un film pe ecranul mașinii – cu suport pentru căști Bluetooth – în timp ce șoferul nu va fi distras de nimic de pe panoul central.  O altă caracteristică, intitulată „cunoștințe de călătorie”, va oferi informații despre reperele din apropiere atunci când i se solicită sau va identifica un restaurant.

“Noul MBUX Hyperscreen combină estetica electrică unică cu ușurința de utilizare remarcabilă. Hyperscreen devine creierul mașinii; este conectat și comunică cu toate componentele vehiculului”, a spus Sajjad Khan, membru al Consiliului de administrație al Mercedes-Benz.

“Hyperscreen” va fi implementat prima dată pe viitoarele modele EQS complet electrice ale producătorului auto și va fi lansat ulterior pe alte vehicule.

Analiștii consideră că “hyperscreenul” Mercedes concurează tableta de 43 de centimetri cu care sunt dotate modelele Tesla.

Surse alternative: BBC, Automotiveworld.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday