Comparativ cu Lucid Air, care are o autonomie de 830 de kilometri după o încărcare, sau Tesla Model S Long Range Plus, cu 650 de kilometri, Mercedes susține că EQOXX poate parcurge până la o mie de kilometri. În momentul de față, Vision EQXX este doar un concept pentru care nu au fost anunțate planuri concrete de producție.

Vision EQXX are un consum de energie mai mic de 10 kilowați/oră la o sută de kilometri, potrivit Daimler. Modelul S 60 de la Tesla consumă în prezent 18,1 kWh pe aceeași distanță. Compania a refuzat însă să precizeze durata de viață a bateriei.

Daimler îl va testa în prima jumătate a anului pe diferite tipuri de teren, a declarat luni directorul de tehnologie. Unele componente ale prototipului vor fi disponibile pe alte modele Mercedes-Benz, în următorii doi-trei ani.

Constructorul Daimler, care în curând va fi redenumit Mercedes-Benz, și-a anunțat în 2021 intenția de a investi peste 40 de miliarde de euro până în 2030 pentru a depăși Tesla pe piața mașinilor electrice. Planurile inclus și construirea a opt fabrici de baterii. Din 2025, toate noile sale platforme de vehicule vor produce doar autoturisme electrice.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: Mercedes-Benz.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday