Mega Image plantează alături de Asociația Viitor Plus 12.000 de copaci, câte unul pentru fiecare angajat, pe o suprafață de 2.4 hectare, în sudul țării. Pădurea nouă care va prinde rădăcini face parte din strategia companiei de a contribui la dezvoltarea unui viitor sustenabil pentru mediu și comunități prin acțiuni cu impact pozitiv pe termen lung. Rezultatele înregistrate deja în ultimii ani au contribuit la reducerea amprentei de carbon, au generat energie mai curată și au adus beneficii pentru viața comunităților locale.

O astfel de inițiativă vine ca răspuns la nevoia de a încetini efectele schimbărilor climatice, precum temperaturi crescute, fenomene meteo extreme, de a reduce ritmul defrișărilor, de multe ori ilegale, și a emisiilor de carbon. Aglomerările urbane, șantierele, traficul îngreunat duc la creșterea radicală a emisiilor antropice de CO2. Înseamnă noxe care se adună și contribuie la producerea efectului de seră. Prin plantarea puieților, sunt create zone cu un nivel crescut de biodiversitate, iar copacii noi ar putea capta cantități foarte mari de dioxid de carbon.

Cei 12.000 de puieți vor fi plantați în localitatea Crucea, din județul Constanța, pe un teren care are cea mai mare nevoie de împădurire, care va îmbunătăți calitatea solului, va asigura aer curat și va ajuta biodiversitatea. Mai mult, noua pădure va aduce beneficii directe pentru comunitatea locală și prin creșterea productivității agricole cu până la 50% în timp. Plantarea are loc în perioada de repaus vegetativ și se va desfășura până la finalul anului.

Urmând direcțiile strategice de sustenabilitate, Mega Image a continuat să dezvolte acțiuni în jurul a trei piloni cheie: reducerea risipei alimentare, conservarea resurselor alături de reducerea risipei deșeurilor alimentare și a cantității de plastic și reducerea impactului asupra mediului și a climei.

Sustenabilitatea face parte din modelul de business al companiei, care are misiunea de a face bine pentru întreaga comunitate. Responsabilitatea față de mediu este o prioritate, iar această acțiune, evidențiază încă o dată puterea pe care o au oamenii împreună: să construiască un mediu mai curat, sănătos și să susțină bunăstarea comunităților locale. Mega Image își ia un angajament ferm să fie un exemplu de dezvoltare responsabilă și durabilă, cu grijă față de mediu, oameni și comunități.

Plantarea a beneficiat de sprijinul angajaților Mega Image, care au ales să se implice ca voluntari în cadrul programului intern „12 Fapte bune”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday