Începând cu luna mai, Mega Image a introdus etichetarea Nutri-Score pentru toate produsele marcă proprie pentru a-i încuraja pe consumatori să facă alegeri echilibrate pentru o alimentație sănătoasă.

Ce înseamnă Nutri-Score și cât de ușor este să adopți o alimentație echilibrată?

Nutri-Score este un sistem independent de etichetare care clasifică produsele alimentare pe baza informațiilor nutriționale. Sistemul a fost dezvoltat la nivel internațional de oameni de știință renumiți în domeniul nutriției.

Eticheta Nutri-Score prezintă prin 5 culori, de la verde la roșu, și 5 litere, de la A la E, valoarea nutritivă pentru 100 g sau 100 ml dintr-un produs, iar interpretarea valorilor este foarte simplă: produsele marcate cu culoarea verde (A, B) sunt produse importante în alimentație, care ar trebui consumate mai des. Produsele marcate cu galben (C) ar trebui consumate cu moderație, în timp ce produsele marcate cu portocaliu și roșu (D, E) trebuie consumate în cantitate mai mică, deoarece conțin o cantitate mai mare de grăsimi, zahăr și sare.

Cum poți identifica eticheta Nutri-Score în supermarketurile Mega Image?

În acest moment, sistemul Nutri-Score este calculat pentru aproximativ 1500 de produse marcă proprie Mega Image, atât locale (Gusturi Românești, Bun de Tot, Mega Apetit), cât și de import (Delhaize, 365 essential, Delicata, Le Boucher, Nature’s Promise, Taste of Inspirations.). Astfel, clienții Mega Image pot găsi la raft produsele marcă proprie cu eticheta Nutri-Score pentru a alege, dintr-o privire, un produs alimentar pornind de la valoarea nutrițională. Eticheta Nutri-Score este deja tipărită pe ambalajele mărcilor proprii de import, iar pentru cele locale este poziționată la raft, lângă eticheta de preț.

„Alimentele nu trebuie împărțite în două categorii: sănătoase și nesănătoase”

Nutri-Score este un sistem de etichetare pe baza unui semafor de culori care împarte alimentele în 5 grupe, de la A la E”, spune Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Mai mult, medicul nutriționist este de părere că nu este corect să împărțim alimentele în două categorii: sănătoase și nesănătoase, cel mai important fiind să înțelegem că mâncarea este sănătoasă, singura condiție de care ar trebui să ținem cont rămânând cea legată de porția corectă. „Pentru asta avem nevoie de un instrument și Nutri-Score poate fi acesta. Astfel, Nutri-Score se dovedește o metodă utilă pentru educația consumatorilor, trebuie ca ei să știe că produsele bogate în zahăr și grăsime au o valoare calorică și nutritivă crescută, prin urmare porția va fi mai mică. În schimb, alimentele care conțin multă apă și fibre au o densitate calorică mică, deci porția va fi mai mare.”, a adăugat Mihaela Bilic.

Prin implementarea noului sistem de etichetare, Mega Image își propune să-i ghideze pe consumatori să mănânce sănătos prin promovarea principiilor unei alimentații echilibrate și încurajarea consumului variat, cu alimente de la A la E, care au elemente nutritive diferite. Astfel, consumatorii pot compara acum, doar dintr-o privire, două produse din aceeași categorie sau din categorii diferite și pot face ușor alegeri pentru un coș de cumpărături echilibrat.

Mai multe detalii despre noul sistem Nutri-Score sunt pe pagina online dedicată, www.mega-image.ro/nutriscore.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday