• Au fost analizate aleatoriu 90 de probe din mai multe orașe ale țării – București, Vâlcea, Cluj, Tecuci, Targoviște, Ploiești, Timișoara, Reșița, Hunedoara, Focșani, Lugoj, Chișineu Criș, Slatina, Olt;
  • Cazurile cu noua tulpină sunt predominante în București, dar se regăsesc aproape pe tot teritoriul țării;
  • Numărul pacienților cu noua tulpină identificați pe teritoriul României se dublează, ajungând la un total de 52 de cazuri;
  • Sunt șanse din ce în ce mai mari ca această tulpină să devină dominantă în România;
  • Autoritățile ar trebui să analizeze cu precauție deciziile cu privire la relaxarea măsurilor de siguranță;

Specialiștii Medfile avertizează că “Sunt șanse din ce în ce mai mari ca această tulpină să devină dominantă în România” și îndeamnă autoritățile să analizeze cu precauție deciziile cu privire la relaxarea măsurilor de siguranță.

“Nu ne-am așteptat la o dinamică de o asemenea anvergură. Considerăm că autoritățile ar trebui să analizeze cu atenție aceste informații și să evalueze cu precauție eventualele decizii cu privire la relaxarea măsurilor de siguranță pentru perioada următoare. În continuare vom susține programul de secvențiere, și vom analiza probe, nu atât pentru tulpina din Marea Britanie care pare să devină dominantă, caz în care anchetele epidemiologice devin inutile, cât pentru a sprijini autoritățile cu informații noi legate de apariția și transmiterea altor tulpini pe teritoriul României, cum ar fi cea sud africană, braziliană și nu numai” a spus Mihai Marcu Președinte și CEO MedLife.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost secvețiate în total peste 560 de probe, dintre care 404 de către divizia de cercetare MedLife (75%).

Sursa: Comunicat MedLife

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday