Ministrul Educației susține că măsura a fost agreată în cadrul unei întâlniri cu Comisia de Dialog Social, din care fac parte și asociații de părinți și elevi. În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenților se va realiza doar pe baza mediei obținute la evaluarea națională”, transmite Sorin Cîmpeanu, în condițiile în care media din gimnaziu conta în proporție de 20% la nota de admitere la liceu, până acum.

Măsura se va aplica din anul școlar care urmează să înceapă în septembrie. Totodată, în privința examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, se va reveni la programa de dinainte de pandemie.

“În premiera, elevilor de clasa a V-a li se vor acorda atât burse sociale, cât și burse de studiu încă de la începutul anului școlar 2022-2023. Bursele sociale si de studiu se vor acorda în condițiile indeplinirii criteriilor pentru ambele categorii de burse (inclusiv criteriul privind numărul maxim de 20 absențe, iar în cazul burselor de studiu – pe baza calificativelor anuale și obținerii calificativulul anual Foarte Bine în clasa a IV-a)”, a mai completat Cîmpeanu.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday