Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat într-o conferință de presă că se va accelera campania de imunizare la nivel local, prin mobilizarea unor echipe mobile, care să acopere fiecare localitate în parte, în perioada următoare, în perspectiva unui nou val al pandemiei, care va veni, probabil, în toamnă. De asemenea, a avertizat și în legătură cu posibilitatea foarte mare ca tulpina indiană (delta) să devină dominantă.

Principalele declarații:

Este important ca într-o perioadă de o lună, o lună și jumătate, să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte, pentru că perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară. Foarte probabil că varianta delta, a tulpinii virale SARS-COV-2, are toate caracteristicile să devină varianta dominantă, și din acest punct vedere este importanta să asigurăm accesul la vaccin tuturor oamenilor care vor să se vaccineze“.

Ne dorim să avem echipe de vaccinare care să asigure procesul de vaccinare în fiecare localitate în parte. Vom face un plan de acțiune care va fi comunicat către fiecare județ, astfel încât să existe echipe mobile. Sunt județe care au ajuns la 70-80% din localități cu echipe mobile și altele care sunt la 15%. Este momentul să organizăm mult mai bine această activitate“.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday