Coordonatorul campaniei de vaccinare se află în stațiunea Vama Veche, unde coordonează un centru mobil de vaccinare. Principalele declarații oferite reporterilor:

  • România înregistrează o creștere lentă și progresivă a numărului de cazuri. Nu avem motive să credem că situația se va îmbunătăți în Europa, întrucât varianta Delta a devenit dominantă.
  • Avem în vedere administrarea celei de-a treia doze, pentru persoanele vulnerabile care au risc de a dezvolta boala, cu o eventuală formă mai gravă.
  • În ultimele nouă săptămâni, procentul cazurilor generate de Delta din totalul celor care au fost cauzate de variante virale de îngrijorare a crescut de aproape nouă ori. Avem nevoie de supravegherea epidemiologică prin secvențiere. Doar în săptămâna 30, procentul testelor de secvențiere pozitive pentru Delta a fost de 89%, din totalul secvențierilor efectuate în săptămâna respectivă.
  • Aproape 35% din cazurile cu Delta nu au legătură epidemiologică. Suntem într-o etapă între transmiterea sporadică și transmiterea comunitară.
  • Varianta Delta este potrivită și iubește zonele supraaglomerate. O persoană infectată poate provoca până la nouă cazuri. Litoralul este o zonă în care nu se respectă măsurile. Este o realitate.
  • Atrag atenția să fim vigilenți, pentru a preveni infecțiile în perioada următoare.

În ultimele 24 de ore, au fost vaccinate cu prima doză 11.402 de persoane, iar 3.896 au primit prima doză. În total, din 27 decembrie 2020, au fost vaccinate cu prima doză 5.058.266 de persoane, iar 4.913.347 au făcut rapelul. Potrivit Centrului European pentru Protecția și Controlul Bolilor, România a vaccinat 

Situația vaccinărilor, în ultimele 24 de ore:

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday