Este pentru prima dată după iulie 2015 când Zuckerberg nu se mai numără printre cei mai bogați 10 oameni ai planetei. Această scădere a averii lui Zuckerberg este, potrivit analiștilor, printre cele mai grave înregistrate vreodată într-un interval de 24 de ore. În noiembrie, Elon Musk a pierdut 35 de miliarde de dolari într-o zi.

Co-fondatorii Meta se confruntă și ei, de asemenea, cu scăderi fără precedent în averea lor personală. Dustin Moskovitz, al 79-lea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 21,2 miliarde de dolari, a pierdut aproximativ 3 miliarde de dolari joi, în timp ce Eduardo Saverin, cu o avere de 17,5 miliarde de dolari, a pierdut și el peste 4 miliarde de dolari.

Acțiunile Meta au scăzut cu 26% joi, în ceea ce analiști cred că și aceasta ar putea fi cel mai mare declin de o zi pentru o companie americană.  Această scădere a venit după ce compania a prezentat o prognoză mai slabă a veniturilor din publicitate, dar și o scădere trimestrială a numărului de utilizatori activi de pe Facebook. Deprecierea acțiunilor Meta a provocat o undă de șoc pe piețele internaționale, în special în rândul companiilor din tehnologie. Twitter a pierdut -6%, iar Pinterest aproape 10%. Declin și pentru Microsoft (-2,2%) și Amazon (-6,5%).

Sursă alternativă: Bloomberg, Investing

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday