Potrivit martorilor oculari din zonă, aproximativ 300 de persoane au murit în urma atacului unei aeronave rusești asupra Teatrului Dramatic din Mariupol”, a scris Primăria orașului pe canalul de Telegram, potrivit BBC.

Presa internațională relatează că serviciile de urgență din Mariupol nu mai funcționează, iar luptele intense și bombardamentele din apropierea teatrului au împiedicat orice acțiune de salvare a civililor blocați sub dărâmături.

În jurul teatrului, pentru a face vizibil faptul că acea clădire este un adăpost pentru civili, fusese pictat anterior cu alb cuvântul “copii” (foto mai jos). “Forțele ocupante știau locul pe care l-au atacat. Cunoșteau potențialele consecințe, dar, cu toate acestea, bombele au căzut”, a mai scris Primăria orașului Mariupol.

Anterior, autoritățile locale au transmis că teatrul din Mariupol era cel mai mare adăpost pentru civil din oraș și găzduia în jur de 1.300 de persoane la momentul bombardamentului, pe 16 martie. 

Încă nu se cunosc date despre posibilele victime rezultate în urma unui atac separat, asupra unei școli de artă din Mariupol, care era folosită și aceasta ca adăpost de către civili. Școala a fost lovită acum cinci zile, iar oficialii au estimat că aproximativ 400 de persoane se adăposteau în acea clădire. Rusia a negat orice fel de atac asupra teatrului din oraș, deși de la începutul războiului au fost confirmate bombardamente ale armatei rusești asupra a numeroase clădiri rezidențiale și facilități non-militare din Ucraina.

Surse alternative: The Guardian, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday