UPDATE ora 10:30 Viceprimarul orașului a declarat pentru BBC că o fetiță și doi adulți și-au pierdut viața în urma bombardamentului.

“Sunt absolut sigur că rușii știau despre acest spital. Este a treia unitate din orașul nostru pe care o distrug”, a comentat Serghei Orlov, după ce rușii au susținut că spitalul funcționa de fapt ca obiectiv militar de unde ucrainenii lansau atacuri.

În plus, Serviciul de Ambulanță al Ucrainei anunță patru decedați într-un sat din apropiere Harkov, în urma atacurilor aeriene de azi-noapte. De asemenea, o copilă de cinci ani rănită a fost dusă la spital.

Știrea inițială

Adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU a scris pe Twitter că “așa se nasc știrile false”, cu referire la bombardarea maternității din Mariupol, ieri după-amiază. Dmitri Polianski susține că Rusia a avertizat încă de pe 7 martie că unitatea a fost transformată de armata ucraineană în obiectiv militar folosit ca punct de tragere. 

În schimb, oficialii ucraineni au condamnat incidentul, pe care președintele Volodimir Zelenski l-a numit genocid. La circa o oră după incident, autoritățile regionale din Donețk anunțau 17 persoane rănite, între care și femei în travaliu.

Ministerul de Externe al Ucrainei a cerut intervenția comunității internaționale pentru evacuarea populației blocate în oraș. Viceprimarul din Mariupol a transmis miercuri că peste 1.200 de localnici civili și-au pierdut viața de la începutul războiului.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday