Fiul lui Gino Iorgulescu a produs un grav accident în Capitală, în septembrie 2019, pe șoseaua Chitilei. Mario Iorgulescu abia își cumpărase o mașină puternică, marca Aston Martin. Acesta a pierdut controlul bolidului de lux pe care îl conducea și a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Șoferul celeilalte mașini, un tânăr de 24 de ani, a murit pe loc.

Ulterior, s-a dovedit că Mario Iorgulescu era băut și drogat în momentul accidentului. Avea o alcoolemie de 1,96 g/l alcool pur în sânge și a fost depistat pozitiv la cocaină.

La două săptămâni după accident, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a fost mutat de familie într-un spital din străinătate, deși medicii de la Spitalul Elias, unde era internat, s-au opus.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus vineri, 14 august, trimiterea acestuia în judecată pentru omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Comunicatul oficial:

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus, la data de 14 august 2020, trimiterea în judecată a inculpatului Iorgulescu Gino-Mario, pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 60 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteză de 145 km/h în intersecția dintre Sos. Chițilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circulă cu viteză redusă pe bandă I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victimă V.D.A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frână, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum. Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut și acceptat, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victima cu intenție indirectă.

Pentru stabilirea situației de fapt mai sus menționate, procurorii au avut în vedere, în principal, următoarele mijloace de probă: declarații martori, raport medico-legal de necropsie, buletine de analiză toxicologică și expertiza medico-legală toxicologică, imaginile surprinse de camerele de supraveghere video, expertiza criminalistică privind cauzele și împrejurările producerii coliziunii, precum și raportul de constatare privind datele informatice extrase din computerul de bord al vehiculului condus de inculpat. O parte din actele de urmărire penală au fost efectuate pe teritoriul Italiei de către autoritățile judiciare italiene, în baza unor ordine europene de anchetă emise de autoritățile române.

Menționăm faptul că pe numele inculpatului a fost emis la dată de 15.05.2020 un mandat de arestare în lipsa, în baza căruia Tribunalul București a emis un mandat european de arestare, cel din urmă fiind transmis la dată de 19.05.2020 autorităților judiciare competențe din Italia, țară în care inculpatul se află, în vederea arestării și predării acestuia către autoritățile judiciare române. Până în prezent, mandatul european de arestare nu a fost pus în executare.

Totodată, în cauza au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor și sumelor de bani aparținând inculpatului, până la concurență valorii de 1.000.000 de euro.

Dosarul a fost înaintat la Tribunalul București, instanța de judecată competență.

Cauza a fost instrumentată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri și Brigada Rutieră.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedura penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanța, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday