Racheta intercontinentală a fost lansată de pe atolul Kwajalein din Insulele Marshall, iar testul a fost descris ca “o realizare incredibilă și o etapă critică” de către viceamiralul Jon Hill, directorul agenției americane de apărare antirachetă. Militarul a adăugat că departamentul de apărare al SUA investighează dacă ar putea adăuga interceptori pe mare la sistemele sale de apărare la sol “pentru a acoperi evoluțiile neașteptate ale amenințării cu rachete”.

Trimiterea este o aluzie la fatul că în urmă cu o lună după ce Coreea de Nord a defilat cu o rachetă balistică intercontinentală de mari dimensiuni, purtată pe un transportor cu 22 de roți, ce sugerează faptul că regimul de la Phenian poate lovi acum orice țintă de pe teritoriul SUA.

Plasarea unui sistem antirachetă pe nave va permite Statelor Unite o eficiență sporită în interceptarea unor lansări dinspre continentul asiatic. De altfel, testul de acum fusese inițial programat în luna mai a acestui an, dar a fost amânat din cauza restricțiilor în contextul pandemiei de COVID-19.

Sursă alternativă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday