Într-o scrisoare comună semnată de directorii executivi ai American Airlines, United Airlines, Lufthansa și International Airlines Group adresată vicepreședintelui SUA, Mike Pence și comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, se solicitată „refacerea sigură și rapidă a călătoriilor aeriene între Statele Unite și Europa”.

În prezent, zborurile dintre continentul american și cel european sunt restricționate din cauza pandemiei de coronavirus.

Recunoaștem că testarea prezintă o serie de provocări, cu toate acestea credem că un program pilot de testare pentru piața transatlantică ar putea fi o oportunitate excelentă pentru guvern și industrie să lucreze împreună și să găsească modalități de a depăși obstacolele și de a explora toate soluțiile pentru a proteja sănătatea, să construiască încredere și să refacă, în siguranță, călătoriei aeriene dintre SUA și Europa”, au scris companiile aeriene în scrisoare.

Oficialii SUA și UE au discutat în iunie despre ideea testării ca o modalitate de a permite americanilor să călătorească în UE, dar nu au ajuns la un acord.

Companiile aeriene s-au confruntat cu grave probleme economice pe fondul pandemiei. Organizația Internațională a Aviației Civile estimează potențiale pierderi între 324 și 387 miliarde de dolari.

Surse: Reuters, The International Civil Aviation Organization.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday