Universitatea Southampton a început să lucreze la un test pentru depistarea coronavirusului pe bază de salivă, care poate fi făcut acasă, anunță BBC.

Testele sunt desfășurate pe medici de familie, studenți, angajați ai universității și alți angajați din sistemul medical, dar și pe familiile acestora – în total peste 14 mii de persoane. Cu toții vor oferi probe săptămânale de salivă timp de patru săptămâni.

Experții speră că un test de salivă va fi o opțiune mai comodă de depistare a infecției în locul actualei proceduri care este destul de inconfortabilă, cu prelevări din nas, gât sau luare de sânge. “Testarea salivei poate ajuta oamenii să se testeze singuri acasă. Acest proces ne va ajuta, de asemenea, să vedem dacă putem depista mai devreme cazurile de infectare “, a spus Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock.

Totodată, cercetătorii speră ca prin această modalitate de testare să fie depistate mai repede persoanele infectate, dar care nu prezintă simptome și riscă, totuși, să transmită boala și altor persoane.

Citește articolul integral pe BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday