Șarpele a fost găsit prima dată pe un drum de țară în districtul Huntingdonshire de un motociclist. Acesta a sunat la poliție, care a alertat Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale (RSPCA).

Ofițerul RSPCA, Justin Stubbs a ajuns la fața locului și a descoperit că, urcat într-un copac, pitonul era prea mare și prea sus pentru a putea fi coborât cu ușurință, așa că a cerut mai mulți oameni și o autoscară a pompierilor, relatează Sky News.

Echipa de salvare a tăiat mai multe ramuri ale copacului până au ajuns la cea pe care stătea șarpele, după care au tăiat și creanga respectivă, iar acesta a fost prins într-o prelată. Pitonul a fost dus apoi la un specialist local pentru o examinare veterinară. Ofițerul Stubbs a precizat că este posibil ca pitonul să fi fost în libertate de ceva timp, având în vedere că era “rece și oarecum subnutrit”. “Din păcate, aceste situații nu sunt neobișnuite și primim mii de apeluri pe an legate de reptile, precum șerpi sau șopârle, care fie au evadat, fie au fost abandonate de proprietarii lor”. 

Stubbs a mai spus că șerpii necesită multă îngrijire și devotament din partea proprietarilor, deoarece aceste animale nu își pot produce singure căldura corporală și se bazează pe mediu pentru a-și menține temperatura normală. “De aceea spunem mereu că oamenii ar trebui să se informeze înainte să își cumpere un animal de companie”.

Sursă: Sky News.

Sursă foto: Xfargas | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday