Potrivit raportului medicului legist, citat de presa britanică, inclusiv de BBC, Lisa Shaw a suferit exact de cheagurile de sânge considerate complicații rare în cazul vaccinului anti-Covid al AstraZeneca. La câteva zile după vaccinarea cu prima doză, doamna Shaw a avut dureri de cap și a mers la un spital din Durham. A fost ulterior transferată la Royal Victoria Infirmary din Newcastle pentru tratament de specialitate. Medicii au încercat să îi elibereze presiunea din craniu, dar Lisa Shaw a murit pe 21 mai, la aproximativ trei săptămâni de la administrarea primei doze de AstraZeneca.

În vârstă de 44 de ani, Lisa Shaw era un realizator premiat de emisiuni la BBC Radio Newcastle. Ulterior, AstraZeneca a menționat în prospectul vaccinului riscul apariției cheagurilor de sânge, iar acesta nu a mai fost administrat persoanelor mai tinere.

Sursă: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday