Eforturile disperate ale lui Boris Johnson de a-și salva funcția de premier au fost subminate sâmbătă, deoarece unul dintre cei mai loiali susținători ai săi, Charles Walker, a declarat că parlamentarii conservatori îl vor revoca din funcție “inevitabil”, din cauza scandalului privind petrecerile din perioada de lockdown, desfășurate la reședința lui Johnson.

Walker, care a anunțat la începutul lunii că demisionează din funcția de parlamentar, a spus că, în opinia sa, Johnson a făcut multe lucruri corecte, inclusiv gestionarea campaniei de vaccinare anti-Covid, pentru care merită recunoașterea publică, nu blamare. Dar, a adăugat Walker, seria de petreceri de la Downing Street din timpul carantinelor de la nivel național au concentrat furia unei țări traumatizate pe Johnson.

Zilele trecute, mai mulți consilieri ai premierului, inclusiv șeful de cabinet, au demisionat, iar potrivit presei din UK, mai mulți parlamentari sunt pregătiți să facă același lucru. De asemenea, 15 parlamentari conservatori i-au cerut public până acum lui Johnson să plece.

Sursă: The Guardian.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday