Theresa May a declarat că va discuta cu Uniunea Europeană despre redeschiderea acordului de retragere a Marii Britanii din blocul comunitar european, potrivit BBC. 

Uniunea a exclus, până acum, modificarea Acordului de Retragere, dar Theresa May le-a spus membrilor cabinetului că intenționează să solicite acest lucru.

Conservatorii rebeli”, care au votat împotriva acordului la începutul acestei luni, solicită modificări obligatorii din punct de vedere juridic la controversata clauză de backstop” pentru frontiera nord-irlandeză. Deputații conservatori au fost îndemnați să voteze o alternativă în legătură cu această clauză, propusă de Graham Brady, dar nu se știe încă ce amendamente vor fi alese pentru votare.

Ministrul pentru Afaceri Internaționale, Liam Fox, a declarat că amendamentul Brady” va acorda premierului un “mandat puternic” pentru a se întoarce la Bruxelles.

John Bercow va anunța care amendamente vor fi prezentate pentru modificări, la începutul dezbaterii, în jurul orei 13:45 GMT (15:45 ora României).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday