Anglia. Studenții nu pot reveni în campusurile universitare după vacanța de Crăciun până la jumătatea lunii februarie. Cursurile se vor desfășura online, cu excepția studenților la medicină  care vor face față în față un număr redus de cursuri. 

Școlile primare, școlile secundare și liceele vor face cursuri online, cu excepția copiilor angajaților din domenii cheie și a copiilor vulnerabili.

Premierul Boris Johnson consideră că în aceste condiții nu este posibil ca examenele să se desfășoare în mod normal în această vară. El a spus că vor fi concepute ”aranjamente alternative” pentru modul în care vor fi acordate notele pentru anul universitar 2020/21.

Guvernul a promis, de asemenea, să ofere tablete elevilor.

Totodată autoritățile spun că vor continua să asigure mese gratuite și în perioada în care școlile sunt închise elevilor care aveau dreptul la acestea. Creșele, grădinițele și școlile speciale vor rămâne deschise.

Țara Galilor. Toate școlile și liceele vor face cursuri online până pe 18 ianuarie, continuând, ca și în Anglia, să fie oferite mese gratuite acasă pentru elevii care au dreptul la acestea.

Școlile primare și secundare vor rămâne deschise pentru copiii vulnerabili și cei ai căror părinți sunt lucrători cheie. În ceea ce privește școlile speciale, guvernul galez recomandă să rămână deschise dacă se poate.

Examenele programate și evaluările formale pot continua, iar elevii pot merge la școală sau la facultate pentru a le susține, deși examenele de final de ciclu școlar (de nivel GCSE, AS și A) au fost deja anulate în Țara Galilor pentru vara 2021.

Universitățile au suspendat cursurile față în față, iar studenții nu pot reveni în campusuri până nu vor fi  anunțați că pot relua cursurile.

Scoţia. Vacanța de Crăciun a fost prelungită până la 11 ianuarie. Școlile primare și secundare vor rămâne închise până la 1 februarie, iar elevii vor învăța de la distanță. ”Situația va fi revizuită la mijlocul lunii ianuarie”, a spus premierul scoțian.

Irlanda de Nord. Elevii din învățământul primar vor desfășura cursurile online săptămâna aceasta, în timp ce școlile secundare vor continua învățarea la distanță întreaga lună.

Sursa: SkyNews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday