Potrivit Oficiului Național de Statistică, rata șomajului a fost de 3,9% în trimestrul doi din acest an, mai mică totuși decât așteptările economiștilor. Numărul total al angajaților din Regatul Unit a fost, în intervalul aprilie-iunie, de 32,9 milioane. Nivelul este cu 113.000 mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, dar cu 220.000 mai mic  decât în primul trimestru din acest an. 

În acest moment 1,34 de persoane nu au de lucru și își caută în Marea Britanie, pe lângă cei trimiși temporar în șomaj tehnic și care reprezintă 17% din totalul forței de muncă.

Cei mai afectați de pierderea locurilor de muncă au fost angajații cu vârste de peste 65 de ani și cei mai tineri. Numărul angajaților din categoria de vârstă 25-64 de ani, care este și cea mai numeroasă (27,94 de milioane) nu a scăzut ci a crescut cu 41 de mii. 

Lucrătorii independenți, care reprezintă 14,55% din totalul forței de muncă active, au avut cel mai mult de suferit, numărul lor scăzând cu (un nivel record) 238 de mii.

Sursa: Oficiul Național de Statistică britanic

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday