Regimul alimentar va fi prescris pentru cinci mii de pacienți cu diabet, timp de trei luni și va include shakeuri și supe după rețete speciale care să nu depășească 800 de calorii pe zi.

Schema națională de tratament aplicată de NHS, vine după ce studiile au arătat că pierderea în greutate a condus la tratarea diabetului zaharat de tip 2. Astfel, 46% dintre pacienții care au fost tratați cu o dietă cu conținut scăzut de calorii nu au mai avut nevoie de niciun medicament după un an de zile. Aproximativ 70% dintre acești pacienți erau încă în remisie după doi ani de la începutul dietei.

Pe parcursul întregii perioade de doi ani, cei care nu au reușit să inverseze deloc evoluția diabetului au pierdut în medie 3,2 kg, cei care au recidivat după un an au pierdut 3,7 kg, iar cei încă în remisie au pierdut în medie 10,4 kg.

În diabetul de Tip 2, organismul nu produce suficientă insulină, ducând la niveluri periculoase de zahăr din sânge. Cinci milioane de oameni din Marea Britanie suferă de această afecțiune.

Studiile arată că pierderea semnificativă în greutate reduce grăsimile din pancreas, permițându-i să recupereze capacitatea de a produce insulină.

În programul de dietă derulat la nivel național vor fi incluse persoanele care suferă de această boală de cel puțin șase ani. Pe lângă planul alimentar, aceștia vor fi încurajați să facă mai multă mișcare. De asemenea pacienții cu diabet prezintă un risc de două ori mai mare de a muri din cauza coronavirusului, iar o treime dintre persoanele care au murit în spital cu virusul au avut diabet. Marea Britanie se află în plină campanie de reducere a obezității, după ce premierul Boris Johnson, care a contractat coronavirusul și a dezvoltat chiar o formă ce a necesitat spitalizarea, a declarat că “era prea gras”.

NHS estimează că acest tip de ”tratament” ar putea reduce cheltuielile pentru diabetul zaharat cu nu mai puțin de 10 miliarde de lire sterline pe an. 

Sursa: The Times

Foto: Damir Spanic/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday