Cetățenii francezi și cei din țările UE vor putea să intre în Franța din Marea Britanie începând de la miezul nopții dacă au un test negativ COVID-19 făcut în ultimele 72 de ore.

Sky News relatează că autoritățile franceze sunt rezervate în privința folosirii testelor rapide, pentru că acuratețea lor este îndoielnică, și vor teste PCR, mult mai sigure, dar cu un dezavantaj major în situația aceasta, și anume timpul mare până la primirea rezultatului.

Peste 1.500 de transportatori așteaptă la coadă pe M20 sau staționează pe Aeroportul Kent’s Manston, în urma deciziei Franței de a opri pe oricine intră din Marea Britanie timp de 48 de ore, din cauza unei noi tulpini de coronavirus descoperită de autoritățile de la Londra.

Comisia Europeană a recomandat reluarea traficului cu Marea Britanie pentru călătoriile esențiale, pentru evitarea ruperii lanțurilor de aprovizionare, după ce mai mult de 40 de state au izolat regatul.

Aseară, Boris Johnson i-a îndemnat pe oameni să nu cumpere excesiv în zilele dinaintea Crăciunului. Ian Wright, directorul executiv al Federației pentru Alimente și Băuturi, a declarat că, deși cetățenii “nu trebuie să fie îngrijorați cu privire la aprovizionarea cu alimente de Crăciun, consecințele ar putea fi resimțite la scurt timp după, în lipsa unor măsuri”.

Ministrul de Interne din Marea Britanie, Priti Patel, a declarat pentru Sky News că guvernul “lucrează pentru a obține o rezoluție” și că “este în interesul ambelor state ca Franța să-și reconsidere poziția”.

Astăzi, Marea Britanie a înregistrat cea mai mare creștere zilnică a cazurilor de coronavirus- 36.804 de cazuri noi. Acest bilanț vine după 33.364 de cazuri luni și 35.928 duminică. Dr. Yvonne Doyle, director medical la Public Health England, a descris duminică creșterea bruscă a cazurilor drept “foarte serioasă”.

Surse alternative: SkyNews, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday