Ken McCallum, directorul MI5,  spune că „premiul global de a avea primul vaccin utilizabil împotriva acestui virus este unul mare, de aceea ne așteptăm ca o mulțime de agenți din exterior să fie interesați de cercetările britanice”. McCallum nu a precizat dacă deja au existat tentative de acest fel, dar Centrul britanic pentru Securitate Cibernetică (NCSC) anunța în iulie că grupuri de hackeri susținute de Rusia au încercat să fure informații despre schemele de tratament sau despre vaccinurile anti-COVID ale rețelei globale de universități și farmacii.

Vaccinul Oxford dezvoltat cu AstraZeneca a intrat deja în ultima fază de testare clinică. De asemenea, un alt ser al Imperial College London a început primele faze de testare clinică. În prezent, există peste 150 de vaccinuri candidat împotriva SARS-Cov-2, dintre care 42 au intrat în fazele de testare pe oameni, potrivit celor mai recente date oferite de Organizația Mondială a Sănătății.

Șeful MI5 a mai precizat că Marea Britanie este ținta unei multitudini de atacuri în această perioadă, de la amplificarea terorismului de extremă dreaptă, până la spionajul economic susținut de China, pe care o acuză că a încercat să fure date comerciale sensibile, dar și să intervină în politica din Regat.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday