Declarația a fost făcută de Nadhim Zahawi, secretarul de stat responsabil cu distribuirea vaccinurilor, în cadrul unei interpelări în Camera Comunelor, săptămâna trecută. 

Până la sfârșitul lunii, cetățenii Marii Britanii care au fost vaccinați în străinătate își vor putea înregistra vaccinul anti-Covid la Serviciul Național de Sănătate (NHS), în funcție de tipul producătorul acestuia și de recomandările medicului de familie, a spus ministrul, precizând că nu doar cetățenii britanicii vor beneficia de această decizie ci toate persoanele vaccinate în străinatate cu Pfizer, AstraZeneca sau Moderna, cele trei vaccinuri aprobate și de NHS. 

Acest lucru înseamnă că, cetățeni sau nu, cei vaccinați cu unul dintre cele trei vaccinuri nu vor mai sta zece zile în carantină la sosirea în Marea Britanie. În prezent, sunt scutiți de carantină doar cei care au primit vaccinul în sistemul NHS, iar autoritățile britanice pot verifica autenticitatea certificatului de vaccinare.

Potrivit The Guardian, Guvernul Marii Britanii va anunța oficial schimbările la sfârșitul acestei săptămâni, ca parte a unei revizuiri a regulilor principale de călătorie în condiții de pandemie. 

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday