Într-un interviu pentru revista The Spectator, Ben Wallace a spus că Ucraina “nu este membră a NATO, așa că este foarte puțin probabil ca cineva să trimită trupe acolo pentru a provoca Rusia”.

Nu ar trebui să păcălim oamenii. Ucrainenii sunt conștienți de asta”, a adăugat secretarul, într-un comentariu din ziarul Times.

Întrebat dacă asta înseamnă că Ucraina este pe cont propriu, Wallace a spus: “Putem ajuta cu toții la consolidarea capacităților sale militare, dar Ucraina nu este în NATO și de aceea facem tot posibilul din punct de vedere diplomatic să îi spunem lui Putin să nu recurgă la asta.

Declarația secretarului Apărării vine la câteva zile după ce Boris Johnson i-a transmis liderului rus, Vladimir Putin, că vor exista “consecințe semnificative” pentru Rusia dacă va invada Ucraina.

Premierul britanic a vorbit luni la telefon cu Putin pentru a reafirma angajamentul Marii Britanii față de integritatea teritorială a Ucrainei și pentru a avertiza că orice acțiune de destabilizare a Moscovei ar fi o “greșeală strategică”.

Kremlinul a negat pregătirea unei invazii și a acuzat guvernul de la Kiev că a alimentat tensiunile în regiune prin desfășurarea de noi arme.

Cele două țări sunt în conflict din 2014, când forțele ruse au anexat peninsula Crimeea și au susținut o rebeliune separatistă în estul Ucrainei.

Sursă: The Guardian

Sursă foto: BumbleedeeDreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday