Sistemul Național de Sănătate (NHS) va înființa sute de centre mobile de testare (walk-in – fără programare, deocamdată sunt doar 15 în toată țara), iar de săptămâna viitoare va începe o campanie de informare prin care cetățenii vor fi îndemnați să își reducă mobilitatea și, în paralel, vor fi încurajați să meargă să se testeze dacă prezintă simptome. Pentru mediul rural, NHS are în vedere o densitate diferită a centrelor de testare – acestea trebuie să fie la maximum 30 de minute de mers cu mașina.

În momentul de față 48% dintre persoanele care fac teste în centrele mobile primesc rezultatele în 24 de ore. În spitale, 87% dintre pacienții testați primesc rezultatele în 24 de ore. Datele publicate ieri au arătat că, după depistarea unui caz pozitiv, sistemul medical reușește să depisteze în 24 de ore doar 56% din contactele acestuia. Prin creșterea numărului de centre de testare mobile, autoritățile britanice vor să ajungă la 500 de mii de teste pe zi pe perioada iernii, iar 80% dintre teste să primească rezultatele în maximum 48 de ore. În prezent, Marea Britanie efectuează între 100 de mii și 150 de mii de teste pe zi, o rată de două ori mai mare decât România, dar și decât alte țări vest-europene, așa cum ar fi Franța.

Plata standard pentru concediul medical este de sub 100 de lire pe săptămână în Marea Britanie, iar oficialii se tem că acest lucru i-ar putea face pe oameni să nu dorească să se testeze, așa că este luată în calcul și acordarea unei sume suplimentare, pentru situația în care unui angajat i se cere să se autoizoleze la domiciliu.

Sursa: The Times

Foto: John Cameron/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday