Armata va trimite două mii de militari în oraș pentru a înființa și conduce noi centre de testare. Programul din Liverpool va utiliza teste rapide de depistare Covid, care nu trebuie procesate într-un laborator și care pot fi utilizate acasă, în școli sau centre mici de testare. Autoritățile spun că, având în vedere că șapte din zece persoane infectate cu coronavirus sunt asimptomatice, doar screeningul la nivel național este singurul mod de a trăi cu virusul până când se găsește un vaccin. 

„Putem face cu ușurință 100.000 de teste pe săptămână. Putem merge din ușă în ușă sau putem să oferim teste celor care doresc să își vadă rudele vârstnice vulnerabile”, a spus Joe Anderson, primarul orașului Liverpool. El a mai anunțat că oamenii se pot testa o dată pe săptămână.

„În funcție de succesul programului din Liverpool, ne vom propune să distribuim milioane de noi teste rapide de acum până la Crăciun și să împuternicim comunitățile locale să le folosească pentru a reduce transmisia în zonele lor. Acest tip de testare în masă are potențialul de a fi o nouă armă puternică în lupta noastră împotriva Covid-19”, a declarat premierul Boris Johnson. De asemenea, va fi suplimentat personalul cu rol de a-i supraveghea pe cei care au intrat în contact cu persoane infectate.

Marea Britanie urmează exemplul Slovaciei, care a început weekendul trecut să testeze întreaga populație. Și China a testat până acum populația a trei orașe, de la începutul pandemiei: Wuham, Qingdao și Kashgar, toate cu milioane de locuitori. Ieri, guvernul a anunțat 18.950 de noi cazuri de coronavirus și 136 de decese în Marea Britanie. Numărul de cazuri este similar cu cel înregistrat în urmă cu 14 zile, dar decesele au crescut cu aproximativ 58%. Liverpool este una dintre cele mai afectate zone cu aproximativ 410,4 cazuri la 100.000 de persoane.

Surse alternative: The Times, Associated Press

Foto: Unsplash/Medakit

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday