Sunak a avut-o contracandidată doar pe Penny Mordaunt, fost ministru al relației cu Parlamentul, care a anunțat că se retrage din cursă chiar cu câteva minute înainte de a expira termenul până la care putea strânge semnăturile a 100 de parlamentari. A precizat că îl va susține pe Sunak.

Boris Johnson nu a mai candidat, după ce a recunoscut că un nou cabinet al său ar avea mai puțin sprijin din partea legislativului față de un guvern format de contracandidații săi.

Sunak este primul premier britanic cu origini asiatice (indiene). A fost ales parlamentar în 2015, poziție din care a susținut ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar s-a opus modificării unilaterale a Acordului încheiat cu Bruxelles-ul. Înainte de a fi numit ministru al Finanțelor, în 2019, a fost subsecretar de stat și șef al Trezoreriei.  Ca și Boris Johnson, Sunak a fost implicat în scandalul petrecerilor din timpul perioadelor de carantină, organizate chiar la sediul guvernului din Downing Street. Cei doi au fost amendați, iar opoziția le-a cerut atunci demisia. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday