Potrivit datelor colectate din 32 de lanțuri de restaurante și baruri deschise weekendul trecut, după aproape trei luni de carantină, englezii nu s-au îngrămădit să mănânce și să bea în afara locuinței. De altfel, aceeași reticență a venit și din partea patronilor, doar 12% din restaurantele monitorizate s-au deschis, iar acelea au înregistrat venituri cu 41% mai mici decât în perioada anterioară pandemiei. 

Pe de altă parte, considerate locuri de socializare și parte a culturii britanice, pub-urile bazate pe bere și băuturi alcoolice au avertizat că sunt amenințate de faliment, după ce ministrul de finanțe Rishi Sunak a anunțat în această săptămână o schemă de subvenționare a unei mese pe zi, precum și o reducere a TVA la 5% pentru alimente și băuturi răcoritoare, excluzând implicit de la reducerile de taxe barurile care vând doar băuturi alcoolice. Acestea constituie aproape două treimi din cele peste 47 de mii de pub-uri din Marea Britanie.

Sursa: The Guardian

Foto Louis Hansel/unsplash.com