Informația a fost dezvăluită de avocatul fratelui mai mic al prințului William, prințul Harry, în cadrul unei audieri la un tribunal din Londra. Prințul Harry a trimis în judecată News Group Newspapers (NGN), grup deținut de Robert Murdoch, la Înalta Curte din Londra, pentru presupuse acte ilegale săvârșite de tabloidele sale, The Sun și News of the World. Acțiunile reclamate de fiul mai mic al regelui Charles ar fi avut loc de la mijlocul anilor 1990 până în 2016.

În audierile preliminare de săptămâna aceasta, NGN, care a plătit milioane de euro după ce mai mulţi jurnalişti de la News of the World au fost condamnaţi la închisoare pentru interceptarea unor convorbiri telefonice (ceea ce a dus şi la închiderea publicaţiei), încearcă să obțină respingerea plângerii, pe motiv ca acțiunea prințului Harry ar fi trebuit intentată mai devreme.

În replică, avocații prințului Harry spun că nu au intentat mai devreme acțiunea din cauza unui acord încheiat între trustul de presă și Palatul Buckingham, conform căruia membrii acestuia din urmă erau obligați să amâne orice alte pretenţii până la soluţionarea litigiilor restante legate de interceptările telefonice. ”În răspuns la solicitarea NGN ca pretențiile sale să nu fie judecate, reclamantul a trebuit să facă publice detaliile acestui acord secret, precum și faptul că fratele său, Alteța Sa Regală, Prințul William, și-a soluționat recent litigiul cu NGN în culise”, au declarat avocații săi.

Avocații Prințului Harry au mai adăugat că fosta Regina Elisabeta a II-a a fost implicată în negocierea și autorizarea înțelegerii, iar litigiul dintre Prințul William și NGN a fost soluționat în 2020, ”pentru o sumă uriașă de bani, fără ca acest lucru să fie făcut public”.

Reamintim, în timpul unui proces penal intentat în 2014 împotriva jurnaliștilor de la News of the World și a altor persoane, fostul editor al publicației, Clive Goodman, a declarat că, la mijlocul anilor 2000, a spionat telefoanele lui Harry și William, iar ulterior și pe cele ale soției lui William, Kate.

Surse alternative: Sky News, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday