Palatul Buckingham a anunțat că prințul Andrew, fiul Reginei Elisabeta, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Biroul de presă informează că membrii Casei Regale sunt testați regulat, iar de când a fost confirmat, el nu a mai luat contact cu mama sa. Nu au fost făcute și precizări despre starea de sănătate a monarhului britanic.

La începutul anului, Casa Regală i-a retras lui Andrew, ducele de York, toate titlurile militare și atribuțiile regale, din cauza legăturilor pe care le avea cu americanul Jeffrey Epstein, care a fost condamnat în SUA pentru abuz sexual.

Pe numele lui Andrew a fost deschisă o acțiune legală la o instanță americană, de către o femeie care a susținut că a fost abuzată de prinț în Anglia, pe vremea când avea 17 ani. Procesul a fost soluționat printr-o înțelegere între cei doi, dar nu a fost făcută publică suma de bani primită de femeie.

Ducele are 62 de ani și este al doilea băiat al Reginei Elisabeta a II-a (96 de ani), care anul acesta sărbătorește 70 de ani de domnie. Moștenitorul Coroanei Britanice este prințul Charles (73 de ani) care săptămâna trecută a vizitat România pentru prima dată în ultimii trei ani.

Foto: Prințul Andrew (stânga), Regina Elisabeta a II-a și Prințul Charles (dreapta) la un eveniment din 2017. Sursa foto: Lorna Roberts | Dreamstime

Surse alternative: Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday