Agenția de Sănătate a Regatului Unit (UKHSA) estimează că țara va depăși un milion de cazuri noi de Covid până la finalul lunii, dintre care mai mult de jumătate cu Omicron, dacă se menține aceeași rată de infectare.

UKHSA a analizat 581 de cazuri cu Omicron și câteva mii cu Delta, la persoane vaccinate cu două sau trei doze de Pfizer sau AstraZeneca. La categoria celor vaccinați cu două doze, nivelul de protecție în fața Omicron a fost mai mic decât cel în fața Delta. În cazul persoanelor care au făcut o a treia doză (de Pfizer), gradul de protecție în fața Omicron a fost mult mai mare, de 70-75%, comparabil cu 90% în fața Delta.

Dr. Mary Ramsay, șeful secției de Imunizare la UKHSA, a declarat: Aceste estimări timpurii ar trebui tratate cu prudență, dar indică faptul că la câteva luni după a doua doză, există un risc mai mare de a fi infectat cu varianta Omicron în comparație cu tulpina Delta. Ne așteptăm ca vaccinurile să arate o protecție mai mare împotriva complicațiilor apărute după COVID”.

Joi, Pfizer și BioNTech au anunțat că două doze din serul lor nu protejează suficient împotriva Omicron. Au precizat că a treia doză crește nivelul de protecție, care ajunge să fie comparabil cu cel împotriva tulpinilor anterioare, cum ar fi Delta.

Surse alternative: BBC, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday