Dominic Raab a fost criticat pentru că a plecat în vacanță în Creta la începutul lunii august, atunci când talibanii înaintau către Afganistan, și astfel “mii de e-mailuri de la persoane care cereau ajutor să părăsească țara au rămas necitite”. Presa internațională a scris și că Raab i-a cerut unui adjunct să trateze la telefon cu ministrul afgan al Afacerilor Externe pentru evacuarea personalului atașat trupelor britanice de la Kabul, dar apelul telefonic nu a mai avut loc.

Dominic Raab a preluat funcția de ministru al Justiției de la Robert Buckland, căruia guvernul i-a mulțumit pentru că prin reformele sale în privința condamnărilor și recidivelor, ne-a făcut străzile mai sigure. În locul lui Raab, la Ministerul Afacerilor Externe a fost învestită Liz Truss, anterior ministru pentru Comerțul Internațional. Departamentul comerțului va fi condus de Anne-Marie  Trevelyan, care a coordonat ministerul pentru mediul de afaceri.

Gavin Williamson, care conducea ministerul Educației din iulie 2019, și-a pierdut și el postul. În mandatul său, acesta a creat mai multe controverse și a fost acuzat de lipsă de predictibilitate în privința desfășurării anului școlar, de către asociațiile de părinți și de profesori. De asemenea, sub conducerea sa, programul școlar pentru alimentație destinat elevilor vulnerabili a funcționat cu sincope, la fel și cel de livrare a echipamentelor necesare pentru școala online. Locul lui Williamson a fost luat de Nadhim Zahawi, responsabil și pentru campania de vaccinare.

A fost demis și Robert Jenrick, ministru pentru Locuințe și Comunități, portofoliul său fiind preluat de MIchael Gove, anterior membru fără portofoliu. De asemenea, Nadine Dorries îl înlocuiește pe ministrul Culturii Oliver Dowden, rămas membru de cabinet fără portofoliu.

Surse alternative: BBC, CNN.

Sursa foto: Twitter Dominic Raab.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday