În prima zi după relaxarea restricțiilor în Regatul Unit, prim-ministrul a vorbit despre cât de importantă a fost carantina pentru prevenirea îmbolnăvirilor, sugerând că reducerea nivelului de infectare cu Covid și a numărului de persoane spitalizate nu se datorează încă milioanelor de vaccinuri administrate în ultimele luni. 

Pe măsură ce redeschidem economia, rezultatul inevitabil va fi că vom vedea mai multe infectări, și, din păcate, mai multe spitalizări și decese, iar oamenii trebuie să înțeleagă asta ”, a spus Johnson. Totuși, prim-ministrul nu vede, la momentul actual, niciun motiv pentru care să își modifice planul de a relaxa restricțiile. 

Până acum Marea Britanie a utilizat 40 de milioane de doze de vaccin, prioritizând populația în vârstă și deschizând treptat posibilitatea de vaccinare pe categorii, până la cei care au între 45 și 49 de ani. De asemenea, Regatul a preferat să amâne a doua doză de vaccin, pentru a putea inocula mai multe persoane cu prima doză, care oferă o protecție, dar aceasta este limitată.

Următorul pas în planul de relaxare al lui Boris Johnson prevede o ridicare a restricțiilor, inclusiv de călătorie, dar din 17 mai. 

Este foarte, foarte important ca, pentru a ajunge acolo în modul în care vrem să o facem, oamenii să continue să fie precauți și să continue să fie reținuți și pur și simplu să facă lucrurile de bază pentru a opri răspândirea virusului ”, a mai adăugat prim-ministrul. 

Sursă alternativă: Sky News

Foto: Dreamstime / Vladyslav Musiienko

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday