Premierul a mai spus că „realitatea este că creșterea numărului de tineri infectați va afecta proporțional și persoanele mai în vârstă sau cele vulnerabile (cu alte boli)” în săptămânile următoare. 

Johnson a declarat în fața Camerei Comunelor că „nu există suficientă capacitate de testare”. „Pandemia crește, din păcate, deși numărul cazurilor simptomatice sau asimptomatice este evident mult mai mic decât în primăvară”, a mai spus acesta.

Premierul a mai spus că impunerea unei noi perioade de restricții ample este „complet greșită” și că guvernul va face tot posibilul să evite o astfel de măsură. „Și ne putem permite? Mă îndoiesc foarte mult. Consecințele financiare ar fi dezastruoase. Trebuie să ne asigurăm că învingem boala prin mijloacele pe care le-am propus”, a continuat Boris Johnson.

Johnson a promis că până la sfârșitul lunii octombrie capacitatea de testare va ajunge la 500.000 de teste pe zi. A îndemnat persoanele fără simptome să nu aglomereze centrele de testare.

Premierul a mai precizat că se construiesc patru noi laboratoare în Marea Britanie, unde vor fi angajate trei sute de persoane. 

Sursă: Huffington Post