UPDATE: În cadrul unei conferințe de presă, premierul a anunțat că se așteaptă ca școlile să poată fi deschise pe 8 martie.

„Împărtășesc frustrarea profesorilor și elevilor care nu se pot întoarce la școală. Vă asigur că ne dorim și noi, guvernul, redeschiderea, dar ritmul de transmitere al coronavirusului este în continuare ridicat. Școlile aduc împreună persoane din mai multe gospodării, de aceea am decis să amânăm redeschiderea. Trebuie să fim responsabili. Nu putem redeschide școlile la jumătatea lunii februarie. Sperăm să le deschidem pe 8 martie. Vom lucra pentru elaborarea unui plan pe termen lung de continuare a învățământului. Vom atinge ținta de imunizare pe care ne-am impus-o până la jumătatea lunii februarie. Sperăm ca după această dată, să ne putem redeschide economiile și să ne reluăm treptat, viața normală”, a spus acesta.

Premierul s-a adresat parlamentarilor, înainte de conferința de presă pe care o va susține la ora 19 (ora României) și a precizat că nu există deocamdată suficiente date pentru a decide când se va încheia perioada de carantină. Amintim că ieri, Marea Britanie a depășit pragul de 100 de mii de decese cauzate de coronavirus.

Boris Johnson spune că guvernul va consolida măsurile la frontieră, iar britanicii care se reîntorc în țară din zone în care există infectări cu noile tulpini de coronavirus se vor izola în locuri amenajate de autorități timp de zece zile: “Pasagerii vor fi întâmpinați la aeroport și transportați direct în carantină”. Johnson nu a enunțat expres închiderea frontierelor pentru țările din aceste zone roșii, dar a lăsat de înțeles că doar cetățenii britanici vor putea reveni în țară, fără să dea deocamdată detalii suplimentare.

De asemenea, premierul a anunțat că școlile nu se vor deschide imediat, dar că după 22 februarie se va pregăti un plan etapizat pentru asta, care să fie pus în aplicare din luna martie. 

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday